joi, 17 februarie 2011

Bazele gradinii

Mai intai de toate vom incepe cu infrastructura gradinii. Ce dorim de la gradina noastra, cat timp stam in gradina noastra, ce facem in gradina noastra. Este un "must have" sa cunostem aceste raspunsuri. Asadar, vom incepe cu inceputul....

1) Ce vrem de la gradina noastra?
Gradina este locul in care putem citi, putem lua pranzul impreuna cu iubitul/iubita, puetm invita cativa prieteni pentru un gratar delicios, putem sa ne ascundem de traficul, zgomotul si praful urbelor in care traim, putem petrece o dupa-amiaza intreaga facand baie (in cazul piscinelor clasice sau mai nou piscinelor naturale) si plaja.

2)Functionalitatea gradinii..
Indiferent de marimea acesteia, gradina trebuie sa fie functionala. Spre exemplu pe o suprafata de 300 mp puteti avea si o piscina naturala, si un loc de luat masa, si un ponton pentru a aseza un sezlong, si un gratar, si de ce nu si o mica peluza de gazon. Insa toate acestea trebuiesc puse bine pe hartie inainte de orice. Faceti masuratori, intocmiti un mic plan, cu schite de mana si fiti cat mai realisti. Exista posibilitatea sa nu dispuneti de foarte mult spatiu si sa va doriti o multime de lucruri. Trebuie sa va ganditi si la intretinerea ulterioara a gradinii. Aveti timpul necesar? O gradina trebuie sa para cat mai aerisita. In cazul suprafetelor mici, folositi plante inalte si cu diametrele coroanelor cat mai mici. Sau daca aveti posibilitate financiara, puteti alegele plantele "topiary", plante sculptate in diferite forme.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu